Системи за централно почистване

 Системите за централно почистване VACUFLO – това са вградени инженерни системи за екологично почистване и очистване на въздуха, интегрирани в съвременните сдания така, както електрическата система, ВиК, канализацията,  вентилацията и др.

Системите за централно почистване VACUFLO – това са признати като лидери в индустрията многофункционални системи за почистване на всякакви повърхности в частни и общесрвени сгради.                  Те служат не само за почистване на подове, килими, мебели, щори и други повърхности, а също и за прочистване на въздуха в тези помещения.

Същността на системите за централно почистване VACUFLO  се състои в събирането на боклука и праха и неговото транспортиране посредством тръбопровода до силовия агрегат, в който въздухът се очиства и след това се извежда извън сградата.

Тръбопроводите е препоръчително да се монтират предварително на етапа на грубото строителство в окачен таван, подова замаска или се вкопават в стените. В стените или на пода се монтират розетките, в които впоследствие се поставя маркуча и дистанционно се задейства силовия агрегат. Една розетка практически обслужва площ от 50-60 кв.м.