Системи за прахопочистване

Системите за прахопочистване VACUFLO (вградените прахосмукачки) могат да се разделят на следните съставни части :

Първо – силов агрегат, който се монтира извън зоната за живеене и работа (гараж, мазе, таван, шкаф  или на балкона под козирката);

Второ – тръбна разводка от силовия агрегат до конкретните помещения на различните етажи;

Трето – розетките, които са завършващия елемент на тръбопровода;

Четвърто – въздуховод, който отвежда отработения въздух извън сградата;

Пето – комплект маркуч с аксесоари (стандартни дължини 9м и 12м).

Почистването с VACUFLO става по следния начин: Вие поставяте маркуча в розетката и след натискането на копчето "ON/OFF" на дистанционното силовия агрегат се включва. Засмуканият въздух заедно с боклука и праха стига по тръбопровода до силовия агрегат. Попадайки в зоната на циклона, въздушният поток получава допълнително ускорение и всички частици, имащи каквото и да е тегло, дори и едноклетъчните организми в резултат на центробежната сила се притискат към външната граница на циклона.

Впоследствие всички отделени от потока частици рязко губят скорост, падат и се събират на дъното на контейнера за боклук. След това очистеният въздух, съдържащ мирис на дим и други най-дребни частици се извежда по въздуховода извън сградата. По този начин, почиствайки с VACUFLO, Вие имате постоянна максимална сила на засмукване и елеминирате възможността събрания прах да се върне обратно в дома.

Монтажа на системата за прахопочистване VACUFLO се извършва обикновено за няколко дена.

 Монтажът може да бъде извършен както в новострояща се сграда, така и във вече построена. Ако е в новострояща се сграда ,то тогава монтажът се извършва на 2 етапа. На първия етап се монтира тръбопровода, предмонтажните планки за розетките и изходната тръба. На втория етап се монтират завършващите розетки и силовия агрегат. След това се тества системата за безпроблемна работа.

Ако монтажътсе извършва във вече построена сграда, то монтажа на тръбите, розетките и машината се извършва наведнъж, като се отчитат особеностите на интериора. 

Разбира се най-добре е системата да се изпълнява по времето на грубото строителство или ремонта, но за хората, които сериозно се замислят за своето здраве и предпочитат да не допускат болестите в дома си вместо да ги лекуват, времето е сега.