За компания H-P Products Inc

Компания  H-P Products Inc. е основана през 1945 г.

Преди това централните системи за прахопочистване са били считани за „лукс”, който само богатите хора можели да си позволят. Освен това самите машини са били доста тежки и сложни за монтаж. Но впрез 1955 г. компанията H-P Products представила VACUFLO – вградена прахосмукачка с уникална запатентована система True Cyclonic Cleaning Action.

През 60-те и 70-те години H-P се стремила да направи системата за централно почистване по-достъпна като цена, по- удобна и по-лесна за монтаж. Появили се пластмасовите тръби, розетките, позволяващи дистанционно включване, леки и гъвкави маркучи.

През 80-те – за пръв път е била използвана турбо-четката. Съвместно с компанията Black & Decker постепенно тя била усъвършенствана и така се е появила TurboCat® Plus, която е удостоена с престижната награда Business Excellence Award през 1991 г.

 През 90-те години компанията напълно заменила и увеличила номенклатурата на моделите машини от ново поколение, внедрявайки първокласните мотори Ametek, съчетавайки нов дизайн, изключителна надежност и мощност.
През 2006 г. компанията  получила наградата Building Products TOP 100 за моделите VACUFLO Filtered Cyclonic. Това е награда, давана на най-иновационните продукти в областта на строителството. Сама по себе си такава награда е сред най-престижните в индустрията, тъй като се присъжда непосредствено от самите строители, архитекти и дизайнери.

През 2007 г. системата Hide-A-Hose, предлагана от H-P Products, е избрана като едно от най-удачните устройства на конференцията Pacific Coast Builder Conference (PCBC).

Ежегодно PCBC избира няколко иновациоони продукта, които впоследствие биват показвани на главната строителна изложба в Сан-Франциско.

През 2008 г. най-новият продукт на компанията  H-P Products, Inc.– Vroom™ получи наградата на конкурса Innovative Home Technology Award (Иновационни битови технологии) в категорията ”Иновационни продукти и услуги в сферата на централизираните системи за прахо

Вградените прахосмукачки VACUFLO са качествени и надежни. В САЩ, страната на най-напредналите технологии и високи стандарти, се отделя голямо внимание практичността, дълговечността и безопасността на продукта. Цялата продукция е сертифицирана по стандартите ISO.почистване”.