Съставни части на системата

VACUFLO турбоагрегатът, с мощност до 5 пъти по-голяма от тази на обикновените прахосмукачки, се монтира на стената на гаража, мазето, терасата или друго помощно помещение. Такова разположение изнася шума от работата на двигателя далеч от жилищните помещения.

В турбоагрегата е монтирана и специална система "циклон" - True Cyclonic™ Cleaning.

За да реши въпроса с монтаж на системата дори и в такива сгради, където не е възможно или целесъобразно извеждането на отработения въздух навън,

VACUFLO  е разработила и поредица модели с добавъчен филтър на изхода, който улавя и тези 2-4% от най-фини частици, които иначе се изхвърлят в атмосферата. В такива случаи уредът се монтира в сервизно помещение на етажа или на партера.

П роектирана система за специални антистатични PVC тръби - въздуховоди с диаметър 50,8 мм с идеално гладка вътрешна повърхност. Те свързват пневморозетките с турбоагрегата и по тях слиза въздухът от помещенията. Тръбите могат да се монтират както скрито - в стените, над окачения таван, в пода или под двойния под, така и открито в пластмасови кутии.

Пневматична розетка - специално у стройство, което се монтира в стената или пода и външно изглежда като обикновен електрически контакт. Тя свързва маркуча, с който се почиства, към тръбите за отвеждане на въздуха. Обслужва около 50-60 м2 площ.

 Специален маркуч с дължина 9 м Turbo Grip, олекотен и с по-голям диаметър от тези на обикновените прахосмукачки, което придава допълнителна мощност на засмукване. Системата се включва чрез дистанционно управление, монтирано на дръжката на маркуча, когато той бъде включен в пневморозетката. Към маркуча има различни накрайници (четки).